В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Кардинальна перекваліфікаціяЗа результатами опитування порталу rabota. ua, 87% українців хочуть спробувати себе в новій професії. Респонденти відзначили, що найчастіше таке бажання виникає, коли працюєш в одній і тій же сфері від чотирьох до шести років.

52% опитаних відповіли, що готові перекваліфікуватися вже найближчим часом, 43%, можливо, здійснять цю ідею у віддаленому майбутньому. Ще 5% респондентів хочуть освоїти нову професію, але поки не планують цього.

На питання про те, які причини утримують людей від зміни діяльності, на першому місці незнання того, ким саме вони хочуть працювати, також їм шкода втрачати напрацьований досвід (36%). 27% учасників опитування відчувають страх перед невідомістю, а 25% - бояться переходити на початкову позицію з більш низьким рівнем зарплати. З причини ліні відмовилися від думки змінити покликання 16% респондентів.

А от серед причин, які, навпаки, спонукають зайнятися чимось кардинально новим, на першому місці стоїть фінансове питання: третина опитаних відповіли, що хочуть освоїти іншу спеціальність, щоб досягти бажаного рівня доходу. Кожен п'ятий занудьгував на поточному місці і хоче розвиватися далі. 17% скаржаться на відсутність комфортної робочої обстановки. Решта респондентів вважають сферу, в якій вони трудяться, нецікавою в порівнянні з іншими.


Получите за 15 минут консультацию юриста!