В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Україна та глобальні тренди з управління персоналомДо якого майбутнього слід готуватися обом сторонам ринку праці? Наскільки гнучкими і мобільними доведеться бути як роботодавцям, так і співробітникам, щоб прийняти виклик часу і зберегти свою конкурентоспроможність? На ці питання намагалися відповісти експерти HR-Форуму, який пройшов у Києві (в готелі «Прем'єр Палас») 6 липня. Організаторами заходу виступили компанії Adecco, Ernst & Young та kmbs за інформаційної підтримки European Business Association і порталу rabota. ua. В рамках зустрічі українські HR-и і гості з-за кордону обговорили як локальні, так і міжнародні HR-тренди. Модерувала дискусію Діана Чернявська, керівник Soft Skills Center kmbs.

Відкрив захід Даріуш Птак, генеральний директор Adecco Ukraine. Він запропонував аудиторії ознайомитися з цілим рядом соціально-економічних факторів, які, за даними соціальних досліджень Adecco Institute, вплинуть на глобальний ринок праці. Також спікер звернув увагу на те, які нові ролі в суспільстві та стилі життя (Life Styles) придбають популярність - адже це теж зробить істотний вплив на кадровий ринок. Так, за словами Даріуша, в соціумі вже зараз все більш поширеними стають такі категорії, як: CommuniTeens (або «цифрове покоління»), Inbetweens, Young Globalists (люди підліткового та пост-підліткового віку); Latte Macchiato Families, Tiger Ladies, Super Daddies, Network-Families (середні вікові категорії); Silverpreneures і Super Grannies (люди пенсійного віку). А значить, щоб «достукатися» до кожної з цих ролей, наймати і утримувати найкращі таланти, компанії змушені будуть придумувати нові підходи і пропонувати їм унікальні можливості.

Тему змін, до яких слід готуватися компаніям, продовжила Корінн Ріпош, директор з продажу Adecco Group. Позицію ж нового покоління висловив Ярослав Каплан, менеджер міжнародної студентської програми SIFE Україна, відзначивши: активні молоді люди сьогодні готові бути максимально гнучкими, поєднуючи роботу і навчання, щоб отримати більше можливостей надалі.

Експерти відзначили, що в світі одним з рішень для управління ситуацією на ринку праці стає модель тимчасового працевлаштування. Однак чи готова до неї Україна? Як з точки зору культури компаній, що працюють на території нашої країни, якості їх менеджменту, так і з точки зору закону? Поглядами на перші два аспекти поділилися HR-практики - Валерій Кушніренко, директор з персоналу «PZU Україна», Юлія Фірсова, HR-менеджер FIEGE Ukraine, Олена Єфремова, керівник відділу персоналу компаній «Хенкель» в Україні, і Олена Горбенко, HR Manager IBM Ukraine. Про те, наскільки тимчасове працевлаштування обгрунтоване з точки зору українського законодавства, і про те, чи є необхідність і можливість це законодавство змінювати, повідала Оксана Лапій, старший консультант Ernst & Young.


Получите за 15 минут консультацию юриста!