В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Мотивація продажниківУ січні 2011 р. кадровий холдинг АНКОР в Україні провів опитування серед 678 співробітників відділу продажів національних та іноземних компаній у нашій країні з метою вивчення їх ставлення до різних мотиваційним схемами, застосовуваним роботодавцями для утримання працівників. Респонденти були зі сфери FMCG (товари народного споживання) - 33%, роздрібної торгівлі - 16%, напрямки В2В продажів - 11%.

Компанії, адаптуючись до нових ринкових умов в 2010 р., були змушені змінити свої вимоги до співробітників відділу продажів. Так, більшість опитаних зазначили, що в 2010 р. з боку організації був збільшений план продажів продуктів і послуг (26%), при цьому в деяких з них було посилено контроль керівництва за виконанням поставлених перед співробітниками завдань (17%), збільшився обсяг звітності (16%), посилилася дисципліна (13%), компанія розширила відділ продажів за рахунок новачків / ротації персоналу (10%), впровадила / відновила систему навчання персоналу відділу продажів (6%).

На питання, що мотивує їх працювати продуктивніше, 81% респондентів відзначили матеріальні аспекти, а 19% - нематеріальні. Найбільш цікаві співробітникам у сфері продажів можливість вертикального росту (27% респондентів). Важливість сприятливого клімату в колективі відзначили 14% респондентів; наявність навчальних тренінгів - 14%; стабільність компанії - 14%; перспективу професійного розвитку та «горизонтального пересування» - 7%; медичне / пенсійне страхування та імідж компанії - по 4%; робота в філіях за кордоном, навчання іноземної мови та гнучкий графік - по 3%; надання пільгового кредиту на велику покупку, поліпшення умов роботи і надання житла - по 2%.

Ті співробітники, для яких основним стимулом є матеріальна складова, визначили найбільш ефективну систему формування доходу: лідером виявилася схема «50% оклад + 30% бонус + 20% соціальний пакет» (33%).


Получите за 15 минут консультацию юриста!