В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Мрії про звільненняПрактично кожен четвертий співробітник починає замислюватися про звільнення в перші ж тижні свого працевлаштування. Про це свідчать результати дослідження HeadHunter.

Так, 8% опитаних заявили, що на минулому місці роботи вони задумалися про звільнення відразу ж після вступу на посаду, а 16% ця ідея прийшла в протягом перших кількох тижнів. 20% респондентів почали міркувати над відходом з компанії через пару місяців, а 17% - через півроку.

23% подумали про зміну місця роботи через рік-півтора, 9% - через 2 - 2,5 роки, 3% - через 3 - 3,5 року, а 5% - після більше ніж 3,5 років. При цьому виявилося, що 30% респондентів не стали відкладати своє звільнення в довгий ящик, а 70% все ж спочатку добре подумали, чи варто їм звільнятися.

Причина, що змушувала людей зволікати, найчастіше крилася в надіях на зміни в кращу сторону (54% респондентів). 15% просто побоялися, що не знайдуть кращу роботу; 12% не хотіли морочити собі голову пошуками нового місця; 11% отримали пропозицію на більш вигідних умовах (збільшення зарплати, нова посада) і це відстрочило їх вибір; 1% заявили, що на роздуми наштовхнула зміна колективу, а 8% назвали інші причини.


Получите за 15 минут консультацию юриста!