В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Більше половини програмістів хочуть працювати за кордономРезультати опитування, проведеного міжнародним кадровим порталом hh. ua, показали, що 63,1% українських програмістів хочуть виїхати працювати за кордон. Результати аналогічного опитування, проведеного на порталі hh. ru, виявили таку ж ситуацію у наших північних сусідів. Ненабагато більше програмістів Росії - 63,7% - теж не проти залишити свою країну. Правда, росіян, які категорично проти переїзду, більше ніж українських - 7,6% проти 4,3% відповідно.

Дослідження також показало, що у програмістів з України та Росії різна мотивація для трудової міграції. Більшість наших співвітчизників (52,6%) хочуть за кордон через високий рівень життя, соціальних гарантій (45,2%), високої зарплати (40%) і тільки після цього - можливості отримати нові знання (36,9% опитаних) . Росіяни на перше місце ставлять саме зарубіжний досвід (44,6% респондентів), а вже потім високий рівень життя (44,4%), соціальні гарантії (42,1%) і зарплату (26,5%).

Найбільш IT-шників залучають роботодавці Європи (33,4% українців і 21% росіян) і Америки (21,6% і 16,2% відповідно). Кожен десятий IT-фахівець з України готовий працювати в будь зарубіжної компанії. У Росії ж таких - 6,7%. Як виявилося, компанії Азії не привабливі в обох країнах. Лише 2,4% українських програмістів і 1,9% росіян готові емігрувати на схід.

Як повідомляв hh. ua, IT-фахівці користуються найбільшим попитом на ринку праці в Україні. До початку вересня на одного Android-, C + + -, PHP і Java-програміста доводилося більше двох вакансій. У серпні IT-шники вперше очолили топ-10 високооплачуваних професій. Їм пропонували більше, ніж фінансовим директорам і директорам з продажів.


Получите за 15 минут консультацию юриста!