В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Топ-міс далеко до топ-містерівУ Великобританії однаковий рівень зарплати у керівників-чоловіків і керівників-жінок буде досягнутий до 2109, підрахували дослідники з Chartered Management Institute (CMI). Розрив в цьому році становить 10546 фунтів на місяць, що трохи більше минулорічної суми в 10031 фунт.

Згідно з дослідженням CMI, жінки-керівники молодшої ланки вперше заробили більше, ніж чоловіки - 21969 фунтів проти 21367. Однак керівниця середньої ланки і вище ще далеко до однакових зарплат з чоловіками, яким як і раніше платять більше за ту ж роботу. Вони отримують в середньому 42441 фунтів, що на 10546 фунтів перевищує середню зарплату жінок. Крім того, розмір надбавок до зарплати для всіх знизився.

«У той час як CMI раділо, що у молодшому ланці зарплати зрівнялися, звіт цього року знову показує, що в топ-ланці розрив між розміром зарплати чоловіків і жінок зберігся», - сказала голова дослідницького відділу CMI Петра Уілтон. «Це завдає шкоди бізнесу у Великобританії», - вважає вона. Уілтон підкреслила, що завдання уряду - дослідити схему виплат і зажадати від компаній прозорості в сфері розподілу зарплат. «Роботодавці повинні гарантувати, що жінок підтримують на робочому місці, а також дати їм можливість професійного росту, допомогти досягти високих позицій», - відзначає аналітик.


Получите за 15 минут консультацию юриста!