В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Скільки часу витрачається в офісах впустую?За результатами опитування, проведеного порталом rabota. ua при підтримці дослідницького бюро iVOX Ukraine, 82% працюючих українців високо оцінюють ефективність своєї роботи (на 5 балів і більше за 10-бальною шкалою).

При цьому опитування показало, що в середньому 20,5% робочого часу українці витрачають на неробочі справи (тобто приблизно один робочий день на тиждень). Дві третини опитаних відзначили, що їхній робочий час йде на перерви на чай та каву (це головний «пожирач» часу в українських офісах). Популярні перекури і перекуси - 21% і 27% відповідно. Майже половина респондентів витрачає час на спілкування з колегами (48%) і на «прогулянки» по Інтернету (47%). Третина - вирішує особисті питання. Популярні і соцмережі (з 9.00 до 18.00 їх відвідують 29% респондентів). І тільки 6% опитаних українців не займаються в робочий час нічим, крім роботи.

Окремо варто виділити такий поглинач робочого часу, як запізнення. Кожен четвертий з опитаних спізнюється на роботу один раз на тиждень або частіше, а 42% - раз на місяць або частіше. Втім, 28% респондентів сказали, що ніколи не спізнюються. Серед вікових категорій лідером по пунктуальності є працівники старше 45 років - 40% з них повідомили, що ніколи не спізнюються.


Получите за 15 минут консультацию юриста!