В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Побажання співробітниківЩорічне дослідження мотивації персоналу, проведене міжнародним рекрутинговим агентством Kelly Services, встановило: головним стимулом для зміни роботи є перспективи більш високої зарплати та кар'єрного росту. Але утримати від цього можуть цікаві задачі та професійна команда.

За даними дослідження, загальний рівень задоволеності компанією, як і в минулому році, залишається низьким - два з трьох працюючих співробітників і раніше готові розглядати цікаві пропозиції. При цьому рейтинг довіри до російським роботодавцям залишається низьким (76% респондентів хочуть працювати в міжнародній організації, яка є лідером галузі, або молодий міжнародної компанії з високим потенціалом, і тільки 17% воліли б аналогічні російські бізнеси, ще 7% хотіли б працевлаштуватися в держструктурах ). Як наслідок, ротація кадрів на російському ринку зростає: кількість тих, хто недавно - до одного року - приступили до виконання своїх обов'язків, збільшилася з 30% в 2009 р. до 51% в 2011 р. І навпаки, продовжується послідовне скорочення кількості співробітників, пропрацювали в компаніях більш тривалий термін. Якщо в 2009 р. від двох до п'яти років в компаніях працювали 27%, то в 2011 р. близько 19%. Головними причинами, що спонукають до зміни місця роботи, учасники опитування, як і раніше вважають підвищення рівня доходу (25%) та можливість кар'єрного зростання (18%). Однак матеріальні стимули не є головними, якщо мова йде про мотивації на поточній роботі. Тільки 11% співробітників вважають, що найкраще на їх роботу впливає регулярна індексація зарплати. Основними ж мотиваторами вони вважаю такі нематеріальні чинники, як висока оцінка результатів праці (33%), етична поведінка колег і керівництва (31%) і цікаві завдання (15%).

Також варто відзначити: у 2011 р. виросло число тих, хто вважає, що роботодавцям варто збільшити загальні інвестиції в персонал. Так, 13% вважають, що негативно на їх мотивацію вплине скорочення бонусів у підрозділи і у компанії в цілому, 12% демотивує відміна програм навчання, 9% - відсутність компенсації транспортних витрат.

Рейтинг співвідношення між кількістю працюючих у певній галузі та кількістю бажаючих в ній працювати показує, що лідерами за кількістю незадоволених своєю професією залишаються роздрібна торгівля, фарміндустрія і сфера товарів народного споживання. Найпривабливішими галузями є нафтогазова індустрія, а також сфера розваг і мас-медіа.


Получите за 15 минут консультацию юриста!