В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Оцінені начальникиБільше половини співробітників російських компаній не бачать заслуги начальства у своєму розвитку і не задоволені тим, як цінують і винагороджують їх зусилля на роботі, - такі дані міжнародного дослідження Kelly Services.

Третина співробітників (33%) переконана, що найважливішою характеристикою, що відрізняє хорошого керівника, є проникливість, тобто вміння розрізняти цілі і передбачати проблеми. 22% ставлять на стиль керівництва, 19% - здатність формувати колектив і працювати в команді.

Виходячи з наявності цих та інших якостей, співробітники оцінюють свого начальника на 6,5 бали за 10-бальною шкалою. Це середній світовий показник, більшою мірою свідчить про задоволеність керівництвом: найвищий бал - 7,0 - отримали менеджери в Індії та Канаді, менше за всіх задоволені своїми босами італійці - 5,8.

При цьому більшість працівників у Росії заявило, що не відчуває внеску керівництва в свій розвиток (52%). Тільки 30% погодилися з позитивною роллю начальства в їхній кар'єрі, ще 18% не змогли відповісти.

57% російських працівників незадоволені тим, як їх зусилля цінують і винагороджують на роботі. Як наслідок, 53% опитаних, найімовірніше, не стали б рекомендувати свого поточного роботодавця друзям і колегам. Головні причини для негативного відгуку: погана робоча обстановка (27%), стиль керівництва (22%) і відсутність кар'єрного просування (17%).

Цікаво, що кожен третій працівник, опитаний Kelly Services в Росії, охарактеризував стиль керівництва в своїй компанії як довірчий - 36%. 18% описують стиль керівництва як владний, а 13% і зовсім вважають його деспотичним.


Получите за 15 минут консультацию юриста!