В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Корпоративні злочинціВсесвітній огляд економічних злочинів за 2011 р., підготовлений PwC, показав, що найбільш типовий шахрай у всьому світі - це т. зв. білий комірець. Типовий суб'єкт економічних злочинів в Україні - це чоловік старше тридцяти років з вищою освітою, стійкою психікою, стабільної сім'єю, працює в організації від трьох до 10 років.

Більшість економічних злочинців в Україні - представники вищої та середньої керівної ланки (по 40%). Для порівняння, у світі 60% внутрішніх злочинів здійснює керівництво середньої ланки і рядові співробітники.

За даними опитування, в 2011 р. більше третини організацій з різних країн світу ставали жертвами економічних злочинів (такими як крадіжки або незаконне привласнення майна, перекручення фінансової звітності, хабарництво і корупція, кіберзлочини).

47% українських респондентів, які зіткнулися з економічною злочинністю в минулому році, оцінюють збитки до $ 5 млн. Найбільш дорогими для організацій опинилися три найбільш поширених виду зловживань, а саме, незаконне привласнення майна, хабарництво з корупцією і маніпуляції з фінансовою звітністю. Вартість злочини зростає з віком шахрая. Так, самі "дорогі" злочини ($ 5 - 100 млн) були здійснені особами старше 50 років.

Кіберзлочинність стала одним із п'яти найпоширеніших видів економічних злочинів в світі. При цьому більше третини (37%) опитаних в Україні підтвердили, що кількість випадків кіберзлочинності в їхніх організаціях збільшилося в 2011 р. Проте 46% організацій в Україні та 42% у всьому світі не проводили для своїх співробітників ніяких тренінгів в області кібербезпеки за останній рік .


Получите за 15 минут консультацию юриста!