В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Конфлікт з шефом - провісник звільнення?Чи може зберегти роботу співробітник, який перебуває в конфлікті з керівництвом? Ствердну відповідь на це запитання дали 50% респондентів опитування від Superjob. ru. Втім, багато хто з них уточнюють: зберегти робоче місце, незважаючи на конфлікт з начальником, можна лише будучи незамінним професіоналом або ж нащадком високопоставлених батьків. Цікаво, що цю точку зору частіше поділяють представники сильної статі. Крім того, оптимістичніше на дану ситуацію дивляться респонденти у віці до 24 років - більше половини з них вважають, що конфлікт не повинен призводити до догляду співробітника з компанії.

У тому, що в разі конфлікту зберегти роботу неможливо, упевнені 34% росіян. На їхню думку, рано чи пізно керівник все одно знайде можливість розлучитися з неугодним підлеглих.

Зовсім інші настрої переважають серед менеджерів з персоналу. Так, близько половини з них (48%) упевнені, що у співробітника, що вступило в конфронтацію з начальством, мало шансів зберегти роботу («Який сенс тримати нелояльного співробітника?», «Конфлікт позначається на якості роботи», «Ні, якщо цей конфлікт носить затяжний або постійний характер »). У тому, що при наявності конфлікту все ж можна уникнути звільнення співробітника, переконані 42% HR-ів. Однак при цьому представники компаній зауважують, що такий працівник надалі буде перебувати під пильною увагою і, найімовірніше, йому буде готуватися заміна.

Однак це теорія, а як же йдуть справи на практиці? Як виявилося, звільнятися через конфлікт з керівництвом припадало майже кожному третьому росіянину, має досвід роботи. Вчасно улагодити конфлікт з керівництвом і уникнути плачевних для кар'єри наслідків змогли лише 6% опитаних.

Ніколи не сварилися з начальством 63% росіян. На їхню думку, в будь-якій ситуації потрібно намагатися прийти до згоди.