В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Стартапи залучають менеджерів89% управлінців середньої та вищої ланки в Росії і СНД готові прийняти пропозицію про роботу в стартап-проектах, а 67% вже мали досвід роботи в компаніях, що запускають бізнес: даними опитування поділилася компанія Antal Russia. Чим привабливий проект з невідомим майбутнім? Основним мотивуючим чинником у стартапі для менеджерів є складні, але цікаві завдання (72%). Для 70% респондентів важливою є можливість будувати компанію або функцію з нуля. Ще 58% прагнуть працювати в стартапах через більшої свободи в прийнятті рішень, а потенційно високий заробіток приваблює 44% управлінців. Серед інших причин названі більш швидкий професійний, кар'єрний та особистісний ріст, розширення кола відповідальності і потенційно більш високий рівень доходу. Головними аргументами проти роботи в тільки початківців бізнес-компаніях стали невизначеність майбутнього організації (75%), невисокий дохід на початковому етапі (45%) і неустояна бізнес-структура (30%). Побоювання викликають і недостатня популярність компанії та продукту на ринку, а також необхідність працювати з дому в деяких випадках. При цьому змінити скептичне ставлення до роботи в стартапах можуть значне підвищення доходу при переході, цікава та перспективна бізнес-ідея, особистість засновника або керівника.

«За моїми спостереженнями, професіонали, які досягли« скляної стелі »у своїй кар'єрі у великих компаніях, більше за інших схильні до переходу в стартап-бізнес. Часто саме це дозволяє їм зробити кар'єрний ривок, розкрити не тільки професійні, але й управлінські якості », - зазначила Віра Філатова, старший менеджер Antal Russia. «Керувати компанією, створеною з нуля - нелегке завдання. Велика кількість завдань, що вимагають одночасного рішення, високий рівень стресу, часто брак ресурсів - ось далеко не повний список складнощів роботи в стартапі. Однак якщо управлінець вірить у життєздатність бізнес-моделі і здатний переконати в цьому інвесторів і співробітників, він досягне успіху », - заявив один з опитаних.


Получите за 15 минут консультацию юриста!