В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Особливості національних відпустокЗа результатами опитування rabota. ua, переважну кількість респондентів - працівників українських компаній - приваблює саме літня відпустка (79%). 14% опитаних люблять відпочивати восени (можна припустити, що їх приваблює оксамитовий сезон). А ось взимку і навесні українці взагалі вкрай рідко йдуть у відпустки.

Цього літа у відпустку планують вирушити дві третини опитаних. 20% ще не визначилися і стільки ж - проведуть літо в роботі.

44% респондентів відправляються у відпустку раз на рік. Близько третини опитаних беруть відпустку двічі на рік. Кожен десятий дозволяє собі повністю відпочити від роботи раз в два роки, стільки ж відпочивають і того менше - рідше, ніж раз на три роки.

80% опитаних беруть оплачувану відпустку, а кожен п'ятий зазвичай йде у відпустку за свій рахунок.

Лише в 12% компаній, у яких трудяться респонденти, існує практика надання туристичних путівок зі знижками своїм співробітникам.

33% українських менеджерів беруть відпустку на 10 - 14 днів. Кожен п'ятий проводить у відпустці від 14 до 21 дня, трохи менша кількість респондентів відпочивають до 27 днів. 17% опитаних зазвичай беруть відпустку на 5 - 10 днів, 7% - на 5 днів максимум, і лише 4% можуть дозволити собі відпустку більше місяця на рік.

33% опитаних воліє проводити відпустку на море. 18% беруть відпустку, але проводять його в межах свого міста. За місто, на дачу під час своєї відпустки звикли їздити 13% респондентів, 14% - в інші українські міста. За кордон (при цьому мова йде про європейські або інших країнах, але не про морських узбережжях) їздять близько 7%. 11% опитаних проводять свій відпочинок активно - воліють зелений туризм, альпінізм і т. п.

Вибірка опитування - 1128 респондентів з усієї України (користувачі порталу).


Получите за 15 минут консультацию юриста!