В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Корпоративна англійська: методики, значимістьВпевнене знання розмовної англійської в наш час стало нормою. Багато починають перейматися проблемою вивчення іноземних мов зі шкільної лави, розуміючи: володіючи ними, будувати кар'єру буде набагато простіше. Також можна відзначити, що соцпакет будь-якої поважаючої себе організації надає співробітникам можливість вивчити англійську безкоштовно або з суттєвою знижкою. Це не тільки робить роботодавця більш привабливим для кваліфікованих фахівців, але і дозволяє задовольняти внутрішні потреби в англомовних працівниках. При вивченні іноземних мов може бути використано безліч методик - вибір залежить від мети навчання. Наприклад, можливо корпоративне вивчення розмовної англійської, який кожен з учнів буде використовувати на свій розсуд. Найчастіше компанії із задоволенням оплачують вивчення спеціалізованої мови профільними фахівцями (фінансистами, юристами, HR-ами), перехресний із загальним діловою англійською.

Специфіка ділового англійського стилю - це не тільки певний лексичний запас, але й інші важливі нюанси. Англійська бізнес-стиль передбачає суворе дотримання мовного етикету, і відтінок використовуваного слова є його складовою. Наведу приклад: у відносинах з партнерами діловий стиль наказує майже повна відмова від дієслова must, крім випадків, коли потрібно підкреслити жорстку необхідність чи обурення невиконанням зобов'язань ...

Центр вивчення іноземних мов Golden Staff, до речі, спеціалізується саме на корпоративному англійською, має в своєму розпорядженні всі можливі методики і використовує всі існуючі способи навчання. Якщо говорити про розмовну англійську, для його вивчення широко використовується Callan method. 50-річний досвід застосування цієї методики на 100% довів її результативність. Найбільші компанії, такі як IBM, Fiat і Olivetti, застосовували Callan method для навчання своїх службовців. Він припускає 12 етапів. Після їх закінчення випускник володіє 5621 ключовим словом. Повне занурення в мовне середовище відбувається з першого заняття. Структура методики не дозволяє відступів. Інструменти: слухати і багаторазово повторювати. Основні переваги: ??швидко, дешево і ефективно.

Зі середини травня 2011 р. в нашому Центрі впроваджено нову про грама, що дозволяє ефективно вивчати розмовну англійську за методом «Авалон». Він володіє всіма перевагами Callan method, але орієнтований саме на бізнес-тематику. Особливість методу - оновлення лексичного матеріалу кожні чотири роки.

Серед існуючих форматів виділяється дистанційне онлайн-навчання - E-learning. Його відмінною рисою є те, що навчається завжди сам вибирає зручний час і місце для занять. Також дана схема дозволяє максимально ефективно і в гранично стислі терміни навчити співробітників необхідним навикам без відриву від службових обов'язків. Можливі різні комбінації очного навчання з дистанційним.

З гордістю можу сказати про те, що в даний момент ми є єдиним навчальним центром України, фахівці якого проводять навчання у всіх регіонах, використовуючи при цьому єдиний стандарт, який передбачає:

• єдиний формат тестування для визначення рівня базових знань, згідно рекомендації Ради Європи - онлайн;

• єдина система програм, всі програми регіонально доступні. Забезпечення оригінальними навчальними матеріалами;

• єдиний аудит якості та результатів навчання, повний технічний супровід проекту менеджером Центрального офісу.

На закінчення зазначу, що в процесі будь-якого навчання ключову роль відіграє кваліфікація викладача, його досвід і те, наскільки щиро він захоплений своєю справою. Впевнена, правильний вибір методики навчання у поєднанні із зусиллями високопрофесійного викладацького складу підвищить ефективність, збільшить лояльність, мотивацію співробітників, що дозволить знизити ризик «втрачених можливостей» і істотно заощадить такі важливі ресурси, як інформація і гроші. Це прямі і по-справжньому зворотні інвестиції в успішне майбутнє компанії.

Інга ЗУБЕНКО,

керівник Центру вивчення

іноземних мов Golden Staff


Получите за 15 минут консультацию юриста!