В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Під системою галузі права розуміється об'єктивно обумовлене з'єднання взаємопов'язаних, внутрішньо погоджених правових норм, розподілених по різним структурним підрозділам. Систему трудового права України становить структура взаємопов'язаних норм, що регулюють відокремлену сферу суспільних відносин, що виникають з застосування праці у суспільному житті. У свою чергу, це визначає множинність правових норм, необхідність їх об'єднання в певні групи! створює певну систему правових норм

Численні правові норми, що регулюють суспільні відносини, що утворюють систему трудового права, діляться на дві великі групи. Одна з них об'єднує норми, що встановлюють загальний порядок регулювання для всіх відносин, і становить Загальну частину трудового права. Інша група норм регулює окремі групи (сторони) суспільних відносин всередині загального масиву відносин, що складають предмет трудового права. Вони утворюють Особливу частину трудового права.

Загальну частину трудового права утворюють положення, що охоплюють предмет трудового права, сферу його дії, функції, принципи, джерела, суб'єкти соціально-трудових відносин, їх права і обов'язки та ін Особлива частина складається з інститутів: працевлаштування та зайнятості, трудового договору, робочого часу і часу відпочинку, нормування та оплати праці, дисципліни праці, матеріальної відповідальності, охорони праці, трудових спорів.

Систему трудового права слід відрізняти від системи законодав-ства про працю, яке включає сукупність нормативних правових актів, що регулюють трудові та тісно пов'язані з ними відносини. Система законодавства про працю може не збігатися з системою трудового права, оскільки складається не з об'єктивно існуючих норм права, а із створених в установленому порядку нормативних актів, які мають свої зовнішні характеристики - найменування нормативного акту і його структурних елементів, розбивку на статті, пункти та т. д. Законодавчий масив не має поділу на загальну і особливу частини, і законодавчі акти можуть систематизироваться, наприклад, за такою ознакою, як юридична сила.


Получите за 15 минут консультацию юриста!