В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Колективний договір - це угода, яка укладається для со-годження інтересів на підприємствах, в установах, організаціях, заснованих на будь-яких формах власності, які є юридичними особами та використовують найману працю, між власником або уповноваженим ним органом (особою), з одного боку, і профспілковими організаціями, які діють відповідно до своїх статутів, а у разі їх відсутності - представниками, вільно обраними на загальних зборах найманих працівників або уповноважених ними органів, з іншого боку, містить зобов'язання сторін щодо регулювання трудових, виробничих та інших соціально-економічних відносин і нормативні положення , що встановлюють умови праці, оплату праці, режими робочого часу і часу відпочинку і т. д., а також додаткові, порівняно з чинним законодавством, пільги і переваги для працівників.

Таким чином, зміст колективного договору становлять зобов'язальні відносини щодо створення умов для виконання основних завдань підприємств, установ, організацій, та нормативні положення в сфері праці і соціального розвитку.


Получите за 15 минут консультацию юриста!