В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Тимчасовими працівниками вважаються працівники, прийняті на строк до двох місяців, а для заміщення тимчасово відсутнього працівника (за яким зберігається місце роботи, посада) - на строк до чотирьох місяців.

На тимчасових працівників поширюється законодавство про працю, особливості їх роботи встановлюються Указом Президії Верховної Ради СРСР від 24 вересня 1974 № 311? Про умови праці тимчасових робітників і службовців ».

У наказі (розпорядженні) про прийом на роботу вказується термін, на який приймається даний працівник.

Особливості трудового договору з тимчасовими працівниками:

- Тимчасовим працівникам при прийомі на роботу не встановлюється випробувальний термін;

- Особливі умови розірвання такого трудового договору з ініціативи працівника (повинен попередити власника або уповноважений ним орган у письмовій формі за три

дня);

- Додаткові підстави розірвання, в порівнянні з підставами перерахованими в КЗпП України, за ініціативою, власника або уповноваженого ним органу (у разі

призупинення робіт на підприємстві, в установі, орга-нізації на строк більше одного тижня з причин виробництв-венного характеру або скорочення обсягу робіт, у разі непоявленія на роботі внаслідок тимчасової непрацездатності більше двох тижнів підряд).


Получите за 15 минут консультацию юриста!