В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Згідно з частиною 2 ст. 32 КЗпП України, що не вважається переведенням на іншу роботу і не потребує згоди працівника пере-міщення його на тому ж підприємстві, в установі, організації на інше робоче місце, в інший структурний підрозділ у тій же місцевості, доручення роботи на іншому механізмі або агрегаті в межах спеціальності, кваліфікації чи посади, обумовленої трудовим договором. На відміну перекладу, переміщення - це зміна робочого місця всередині підприємства, пов'язане з організацією виробництва, надання працівникові роботи без зміни трудової функції (тобто в межах професії, спеціальності, кваліфікації, посади) і місця роботи.

Можливість переміщення чи не порушує загального принципу обов'яз-ково збереження умов трудового договору. Наявність у власника (або уповноваженого ним органу) права переміщати працівників на інші робочі місця обумовлюється, з одного боку, динамічністю виробничого процесу, внедреніемно-вих технологій, зміною умов праці, виробничих площ, тобто об'єктивними умовами процесу праці, з іншого - тим, що при переміщенні на інше робоче місце зміст трудового договору не змінюється. Не допускається безмотивної, тобто не обумовлене зовнішніми причинами, переміщення. Власнику або уповноваженому ним органу заборонено переміщати працівника на роботу, протипоказану йому за станом здоров'я.

Під робочим місцем слід розуміти певну ділянку виробничої площі, оснащений необхідними приспо-собления для роботи. Робочим місцем іноді може вважатися всяке місце, де працівник перебуває у зв'язку з виконанням своїх трудових обов'язків. Для таких професій, як водії, пілоти місцем роботи є всі протягом шляху, хоча їх безпосереднє робоче місце - кабіна водія, пілота і т. д. Для ряду професій вкрай важко визначити робоче місце в точному сенсі слова. Це листоноші, лінійні майстри з обслуговування га-зо-, електро - і телеустановок, кур'єри та ін Вони обслуговують небудь ділянку, район міста, і робочим місцем в кожному випадку вважатиметься місце безпосереднього виконання роботи.

Особливо скрутно відрізняти переклад від переміщення в деяких специфічних сферах діяльності: у торгівлі, в медицині, на автотранспортних підприємствах та ін Тут необхідно враховувати специфіку роботи, сформовану спеціалізацію з різних видів діяльності, розподіл праці.


Получите за 15 минут консультацию юриста!