В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Це підстава звільнення застосовується лише при перекладі в іншу організацію, тобто коли з колишньою організацією трудовий договір припиняється. Для звільнення в порядку переведення необхідно виражене у письмовій формі волевиявлення: 1) працівника (який подає про це заяву), 2) керівника за новим місцем роботи (який направляє лист керівнику організації, з якою доведеться звільнення, з проханням звільнити в порядку переведення конкретного працівника ), 3) керівника організації, з якою доведеться звільнення.

При переході ж на виборну посаду має бути акт обрання на цю посаду. Так, наприклад, відповідно до Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» працівник може бути обраний до виборних органів профспілкової організації, що діє на підприємстві. Тому для звільнення необхідно надати власнику або уповноваженому ним органу протокол (або виписку з протоколу) загальних зборів (конференції) членів профспілкової організації. При цьому слід зазначити, що згідно ст. 41 названого Закону працівникам, звільненим з роботи у зв'язку з обранням їх до складу виборних профспілкових органів, після закінчення терміну їх повноважень надається попередня робота (посада) або за згодою працівника інша рівноцінна робота (посада). За працівниками, обраними до складу виборних органів профспілкової організації, що діє на підприємстві, в установі або організації, зберігаються соціальні пільги та заохочення, встановлені для інших працівників за місцем роботи відповідно до законодавства.

У наказі про звільнення необхідно не просто посилатися на п. 5 ст. 36 КЗпП України, а й вказувати одну з двох причин підстави звільнення працівника - переведення на конкретне підприємство, яке запросило працівника, або перехід на конкретну виборну посаду.


Получите за 15 минут консультацию юриста!