В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

У випадках, коли трудові правовідносини з працівником припинені незаконно (необгрунтовано), і цей працівник відновлений на роботі і вирішив приступити знову до виконання своїх трудових обов'язків, прийнятий на його місце працівник може бути звільнений за п. 6 ст. 40 КЗпП України.

Звільнення по даній підставі може мати місце у випадках:

- Якщо незаконно звільнений (або незаконно переведений) поновлено на роботі за рішенням суду;

- Якщо на цю роботу (посаду) претендує військовослужбовець строкової служби, так як відповідно до п. 5 ст. 26 Закону України «Про загальний військовий обов'язок і військову службу» за військовослужбовцям строкової служби та курсантами військових навчальних закладів, якщо вони звільняються з військової служби за станом здоров'я або сімейними обставинами, зберігається право на попереднє місце роботи (посада) протягом трьох місяців з дня призову або зарахування на військову службу, не враховуючи часу проїзду до постійного місця проживання.

Звільнення у разі поновлення на роботі працівника, який раніше виконував цю роботу, допускається якщо немає можливості перевести новоприйнятого працівника (за його згодою) на іншу роботу.

Законодавством України не передбачається можли-ність припинення трудового договору з працівником за основою повернення на колишню роботу після закінчення повноважень перебування на виборній посаді особи, яка була звільнена з цієї роботи внаслідок обрання на таку посаду (ст. 118 КЗпП України), якщо працівник не приймався саме на термін повноважень особи, обраної на виборну посаду.


Получите за 15 минут консультацию юриста!