В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Оплата праці працівників установ і організацій, що фінансуються з бюджету, здійснюється на підставі законів та інших нормативно-правових актів України, генеральної, галузевих, регіональних угод, колективних договорів у межах бюджетних асигнувань та позабюджетних доходів.

Особливістю правового регулювання оплата праці працівників бюджетної сфери є те, що з цього питання прийнято значну кількість законодавчих актів (Постанова Кабінету Міністрів України від 29.05.1996 р. № 525 «Про уперед-чении умов оплати праці працівників окремих галузей бюд-житній сфери» в новій редакції від 02.12.1996 р. № 1458; Посту-Постановою Кабінету Міністрів України від 31.08.1997 р. № 948 «Про умови і розміри оплати праці працівників підприємств та організацій, які дотуються з бюджету» тощо).

Генеральною угодою між Кабінетом Міністрів України і конфедерацією роботодавців України та профспілковими об'єднаннями України на 2002-2003 роки передбачається повне погашення заборгованості по заробітній платі працівникам бюджетної сфери.


Получите за 15 минут консультацию юриста!