В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Трудове законодавство покладає на працівника обов'язок працювати чесно і сумлінно, покращувати якість роботи і ви-пускаємо продукції, не допускати упущень і браку в роботі, дотримуватися технологічну дисципліну. Робота, яка виконується працівниками з порушенням технологічних процесів, не у відповідності з технічними умовами завдань за розміром, точності, якості і т. д., вважається бракованою. Шлюб оплачується в зниженому розмірі або взагалі не оплачується, в залежності від характеру шлюбу (повний або частковий) і від того, з чиєї вини він допущений. При виготовленні продукції, що виявилася браком не з вини працівника, оплата праці по її виготовленню провадиться за зниженими розцінками. Місячна заробітна плата працівника в цих випадках не може бути нижчою від двох третин тарифної ставки встановленого йому розряду (окладу).

Брак виробів, що стався внаслідок прихованого дефекту в об-тись матеріалі, а також брак не з вини працівника, обготівковув-Ружену після приймання виробу органом технічного контролю, оплачується цьому працівникові нарівні з придатними виробами.

Повний брак з вини працівника оплаті не підлягає. Частковий брак з вини працівника оплачується залежно від ступеня придатності продукції за зниженими розцінками.


Получите за 15 минут консультацию юриста!