В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Заробітна плата виплачується працівникам регулярно в робочі дні, в терміни, встановлені колективним договором, але не рідше двох разів на місяць, через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів. У разі, коли день виплати заробітної плати збігається з вихідним, святковим або неробочим днем, заробітна плата виплачується напередодні.

Заробітна плата працівникам за весь час щорічної відпустки виплачується не пізніше, ніж за три дні до початку відпустки.

При кожній виплаті заробітної плати власник або уповноваженим ним орган повинен повідомити працівника про такі дані, що належать до періоду, за який проводиться оплата праці: а) загальна сума заробітної плати з розшифровкою за видами виплат; б) розміри і підстави відрахувань та утримань із заробітної плати; в) сума заробітної плати, що належить до виплати.

Постановою Кабінету Міністрів України від 20 грудня 1997 року № 1427 затверджено Положення про порядок компенсації працівникам втрати частини заробітної плати у зв'язку з порушенням термінів її виплати.

Це положення поширюється на підприємства, установи та організації всіх форм власності та господарської діяльності в усіх випадках порушення встановлених термінів заробітної плати, в тому числі і з вини роботодавця.

Компенсація працівникам втрати частини заробітної плати у зв'язку з порушенням термінів її виплати проводиться у разі затримки на один і більше календарних місяців виплати заробітної плати, якщо індекс цін на товари споживання і тарифи на послуги за цей період зріс більш ніж на один відсоток.


Получите за 15 минут консультацию юриста!