В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Комісія з трудових спорів повинна в повному обсязі досліджувати всі обставини і матеріали по справі, вислухати заявника, опитати свідків, ознайомитися з усіма наявними у справі документами. Висловлювання членів комісії з даного спору та винесення рішення повинні відбуватися публічно в присутності заявника, свідків та інших присутніх на засіданні осіб.

Комісія по трудових спорах приймає рішення більшістю голосів її членів, присутніх на засіданні.

У рішенні зазначаються: повне найменування підприємства, установи, організації, прізвище, ім'я та по батькові працівника, об-ратівшегося до комісії, або його представника, дата звернення до комісії і дата розгляду спору, суть спору, прізвища членів комісії, власника або представників уповноваженого ним органу, результати голосування і мотивоване рішення комісії. Рішення комісії по трудових спорах, як правило, має мотивувальну та резолютивну частину.

Копії рішення комісії у триденний строк вручаються працівникові, власникові або уповноваженому ним органу.

Прийняті рішення комісії з трудових спорів у подальшому затвердження не потребують, можуть виконуватися негайно.

У разі незгоди з рішенням комісії по трудових спорах працівник чи власник або уповноважений ним орган можуть оскаржити її рішення до суду в десятиденний строк з дня вручення їм виписки з протоколу засідання комісії чи його копії. Пропуск вказаного строку не є підставою для відмови у прийнятті заяви. Визнавши причини пропуску поважними, суд може поновити цей строк і розглянути спір по суті. У разі, коли пропущений строк не буде поновлено, заява не розглядається, і залишається в силі рішення комісії по трудових спорах.

Рішення комісії з трудових спорів мають обов'язкову силу. Обов'язковість рішень комісій полягає в необхідності виконання їх власником або уповноваженим ним органом, а у разі відмови добровільно виконати - в забезпеченні примусового виконання.


Получите за 15 минут консультацию юриста!