В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Комісія з примирення - це тимчасовий позавідомчий орган, який створюється сперечалися сторонами на паритетних засадах. Кількісний її складу встановлюють боку за угодою.

Завдання, функції та порядок формування і діяльності при-мірітельной комісії визначається Законом України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)», а також Положенням про примирної комісії від 4 травня 1999 р. № 36, затвердженим наказом Національної служби посередництва і примирення.

Комісія з примирення утворюється з ініціативи однієї зі сторін на виробничому рівні - у триденний, на галузевому або територіальному рівні - у п'ятиденний, на національному рівні - у десятиденний строк з моменту виникнення колективного трудового спору (конфлікту) з однакової кількості представників сторін.

Порядок визначення представників до примирної комісії визначається кожною із сторін колективного трудового спору (конфлікту) самостійно.

На час ведення переговорів і підготовки рішення примирної комісії її членам надається вільний від роботи час.

У разі потреби примирна комісія: залучає до свого складу незалежного посередника (незалежний посередник - визначена за загальним вибором сторін особа, яка сприяє встановленню, взаємодії між сторонами, проведенню переговорів, бере участь у виробленні примирною комісією взаємоприйнятного рішення; консультується зі сторонами колективні трудового спору (конфлікту), центральними та місцевими - ми органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та іншими зацікавленими органами).

Організаційне та матеріально-технічне забезпечення роботи примирної комісії здійснюється за домовленістю сторін, а якщо сторони не досягли згоди - в рівних частках.

Власник або уповноважений ним орган не вправі ухилятися від створення примирної комісії та участі у її роботі.

Представники працівників у комісії повинні чітко сформулювати на засіданні комісії, які з вимог колективу роботодавець (адміністрація) відхилив і що слід розглянути і вирішити примирної комісії.

Засідання комісії повинні проводитися в повному складі ви-ділених представників. Зі свого складу комісія вибирає відкритим голосуванням голови та секретаря.

Комісія зобов'язана використовувати всі наявні в її розпорядженні можливості для врегулювання виниклого колективного трудового спору.

Сторони колективного трудового спору (конфлікту) зобов'язані надавати примирної комісії інформацію, необхідну для ведення переговорів.

Члени примирної комісії не мають права розголошувати відомості, що є державною або іншою, захищеною законом, таємницею.

Колективні трудові спори (конфлікти) розглядаються виробничою примирною комісією - у п'ятиденний, галузевою та територіальною примирливими комісіями в десятиденний, примирною комісією на національному рівні - у п'ятнадцятиденний строк з моменту утворення комісій. За згодою сторін ці строки можуть бути продовжені.

Рішення примирної комісії оформляється протоколом і має для сторін обов'язкову силу, і виконується в порядку і строки, встановлені цим рішенням. Рішення примирної комісії надсилається сторонам трудового спору (конфлікту) та в Національну службу посередництва і примирення.

Після прийняття рішення про вирішення колективного трудового спору (конфлікту) примирна комісія припиняє свою роботу. Рішення примирної комісії вважається прийнятим, якщо досягнуто згоди між його сторонами, якщо на її засіданні присутні не менше двох третин представників від кожної сторони і незалежний посередник, якщо він був введений до складу комісії. При цьому пропозиції однієї сторони повинні збігатися з думкою іншої.

У рішенні можуть бути зазначені терміни виконання кожної вимоги. У протоколі примирної комісії слід описати суть колективного трудового спору, тобто відхилені власником або уповноваженим ним органом вимоги, які пред'являються до нього. Вони можуть бути зменшені, але не можна висувати нові вимоги, які не затверджувалися зборами (конференцією) і не пред'являлися до комісії власнику або уповноваженому ним органу для його вирішення. У рішенні ж комісії зазначається, з яких з цих розбіжностей накое досягнута угода, а за якими угоди не досягнуто. У рішенні комісії також зазначаються порядок та терміни його виконання.

Наказом Національної служби посередництва і примирення № 95 від 28.02.2002 р. затверджено Регламент роботи примирної комісії по розгляду і вирішенню колективного трудового спору (конфлікту).

Цей регламент встановлює порядок скликання і проведення за-седаний примирної комісії, визначає процедуру висунутих найманими працівниками вимог, порядок прийняття рішень примирної комісії та ознайомлення їх з виконавцями, а також функції членів примирної комісії.


Получите за 15 минут консультацию юриста!