В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Забороняється проведення страйку за умови, якщо припинення працівниками роботи створює загрозу життю та здоров'ю людей, навколишньому середовищу чи перешкоджає запобіганню стихійного лиха, аварій, катастроф, епідемій та епізоотій чи ліквідації їх наслідків.

Забороняється проведення страйку працівників (крім техні-чеського та обслуговуючого персоналу) органів прокуратури, суду, Збройних Сил України, органів державної влади, без-ки та правопорядку.

У разі оголошення надзвичайного стану Верховна Рада України або Президент України можуть заборонити проведення страйків на строк, що не перевищує одного місяця. Подальший заборона має бути схвалений спільним актом Верховної Ради України і Президента України. У разі оголошення воєнного стану автоматично настає заборона проведення страйків до моменту його відміни.

У період проведення страйку сторони зобов'язані продовжити дозвіл колективного трудового спору шляхом проведення раз-особистих примирних процедур.

Для забезпечення в період страйку громадського порядку, збереження майна виробництва і фізичних осіб, а також роботи машин і устаткування, зупинка яких представляє безпосередню загрозу життю і здоров'ю людей, роботодавець, органи виконавчої влади та орган, який очолює страйк, зобов'язані вжити для цього залежать від них міри.

У тих організаціях, філіях, представництвах, робота яких пов'язана з безпекою людей, забезпеченням їх здоров'я і життєво важливих інтересів суспільства (йапрімер, швидка допомога, лікарні, водопостачання, транспорт і т. п.), при проведенні страйку має бути забезпечений мінімум необхідних для населення робіт (послуг). Цей мінімум визначається угодою сторін спільно з органами виконавчої влади або органом місцевого самоврядування в бдневний термін з моменту прийняття рішення про оголошення страйку.

А якщо така угода не досягнуто, то цей мінімум необ-хідних робіт (послуг) встановлюється органом виконавчої влади або органом місцевого самоврядування. У разі незабезпечення мінімуму необхідних робіт (послуг) страйк може бути визнана незаконною.


Получите за 15 минут консультацию юриста!