В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Відповідно до ст. 55 Конституції України громадяни України мають право звертатися до міжнародних судових установ чи до відповідних органів міжнародних організацій, членом або учасником яких є Україна. Україна 17 липня 1997 ратифікувала Європейську Конвенцію з прав людини, а тому у громадян України з'явилася реальна можливість звертатися до Європейського суду з прав людини.

Звернення до Європейського суду з прав людини можливе тільки в тих випадках, коли вичерпані всі національні можливості захисту трудових прав працівників. Це означає, що після винесення по трудовому спору рішення районним (міським) судом необхідно пройти касаційну інстанцію (в обласному суді). Рішення Верховного Суду України не обов'язково.

До Європейського суду з прав людини можна звернутися протягом шести місяців з дня винесення касаційного рішення. Звернення може бути складено як офіційною мовою (англійською або французькою), так і українською або російською мовами. Звернення до Європейського суду з прав людини безкоштовне.

Виконання рішень Європейського суду з прав людини контролюють структури Ради Європи. Контрольним органом є Комітет Міністрів Ради Європи.


Получите за 15 минут консультацию юриста!