В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Радянський районний суд Мінська 9 серпня займеться "справою про плюшевих ведмедів". Справа виявилася в суді після того, як напередодні в столиці Білорусії співробітники правоохоронних органів затримали двох журналісток - фотокореспондента "Нашої Ниви" Юлію Дорошкевич і кореспондента "Комсомольської правди в Білорусії" Ірину Козлик - за фотографування з плюшевим ведмедем, повідомляє опозиційний ресурс "Хартія'97".

За словами очевидців, журналісток затримали біля Палацу мистецтв. За версією міліції, журналістки фотографувалися на знак підтримки затриманих Антона Суряпіна та Сергія Башарімова. Затриманих за "неузгоджений флешмоб" доставили в РУВС Радянського району і склали на них протокол про "порушення правил проведення вуличних акцій".

Білоруський суд розгляне справу про фотографуванні з плюшевим ведмедемНагадаємо, плюшеві ведмедики виявилися в центрі уваги після того, як шведський легкомоторний літак незаконно перетнув кордон Білорусі і скинув на міста Івенец і Мінськ плюшевих ведмежат з листівками на підтримку свободи слова. Десант організувала шведська піар-компанія Studio Total.

Білоруська влада досить довго наполягала на тому, що відеозапис з падаючими іграшками - це монтаж, однак 26 липня президент Олександр Лукашенко все ж визнав реальність інциденту, назвавши його провокацією. Антон Суряпін був затриманий КДБ і заарештований після того, як розмістив в інтернеті фотографії цих ведмедів.


Получите за 15 минут консультацию юриста!