В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Боржникам банків важливо знати наступне.

Судовий наказ в цивільному судочинстві використовується банками для економії часу, який витрачається на розгляд справи в суді, зменшення кількості процесуальних актів, що дає банку можливість одержати виконавчий документ і почати стягнення з боржника через державну виконавчу службу протягом 2 - 3 тижнів з моменту прийняття ним рішення про звернення до суду.

Наказне провадження регулюється розділом II Цивільного процесуального кодексу України в статтях 95 - 106.

Отже, що робити людині, яка дізналася, що відносно неї видано судовий наказ? Першим ділом: не панікувати і діяти оперативно. Боржнику потрібно якомога швидше подати до суду заяву про скасування наказу.

Справа в тому, що банки, подаючи до суду заяву про видачу наказу про стягнення заборгованості, часто неправомірно розраховують та завищують у свою сторону штрафні санкції у вигляді відсотків і штрафів.

Тому людина, у якого є борг перед банком, має законне і моральне право домагатися захисту своїх прав, подавши заяву про скасування судового наказу.

Причому скасування судового наказу відбувається безкоштовно, тобто ніяких оплат судових витрат з боку боржника не вимагається.


Получите за 15 минут консультацию юриста!