В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

 

Название документа: Иск о возмещении вреда здоровью
Формат файла: DOCХ
Год: 2017
Ссылка на скачивание: Скачать иск о возмещении вреда здоровью

 

Зразок позовної заяви про відшкодування шкоди здоров'ю, з урахуванням останніх змін законодавства.

Шкода здоров'ю може бути заподіяна при різних обставинах, наприклад, при вчиненні заподіювачем шкоди правопорушення або злочину, при укусі собаки, при ДТП (дорожньо-транспортну пригоду), в результаті нещасного випадку на виробництві та отримання професійного захворювання.

Потерпілий має право вимагати відшкодування заподіяної шкоди у повному обсязі, ця шкода має відшкодовувати, в загальному випадку, безпосередньо заподіювач шкоди. До складу вимог, які можна пред'явити при подачі позову про відшкодування шкоди, включаються: втрачений заробіток, витрати на проведене лікування, на придбання необхідних ліків, витрати на путівки при санаторно-курортному лікуванні, на придбання та встановлення протезів, на догляд сторонніх осіб та інші види необхідних витрат для відновлення здоров'я.

Головним критерієм підлягають стягненню витрат є їх необхідність для потерпілого і відсутність можливості отримати цю допомогу безкоштовно. Доказами потреби будуть довідки медичних установ або програма реабілітації інваліда. Для визначення відсотка втрати професійної працездатності за клопотанням позивача судом призначається судово-медична експертиза.

Вимоги про відшкодування шкоди, заподіяної здоров'ю, пред'являються в районний (міський) суд за вибором позивача (місцем проживання чи перебування (якщо це організація) відповідача або місцем проживання позивача). При подачі позову про відшкодування шкоди, заподіяної здоров'ю, держмито позивачем не сплачується.

У таких справах передбачено обов'язкову участь прокурора, який буде давати висновок з позовом, тому необхідно докласти копію позовної заяви та для прокурора. Пропонуємо загальний зразок позовної заяви про відшкодування шкоди здоров'ю.


Получите за 15 минут консультацию юриста!