В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

 

Название документа: Иск о взыскании дополнительных расходов на ребенка
Формат файла: DOCХ
Год: 2017
Ссылка на скачивание: Скачать иск о взыскании доп.расходов на ребенка

 

Зразок позовної заяви про стягнення додаткових витрат на дитину, з урахуванням останніх змін законодавства. Батьки зобов'язані утримувати своїх дітей — це правило поширюється як на неповнолітніх дітей, так і повнолітніх непрацездатних і нужденних у допомозі дітей.

Якщо виникли серйозні обставини, що вимагають додаткових витрат, пов'язаних з важкою хворобою, протезуванням, лікуванням, придбанням ліків, стороннім доглядом за дитиною-інвалідом, які не покриваються аліментами можна вимагати від платника участі в додаткових витратах. Дитина має потребу в додаткових витратах, ця потреба повинна бути підтверджена, наприклад медичними документами.

Розмір додаткових витрат також має бути підтверджено позивачем документально. Стягувати можна як вже понесені витрати, так і витрати на майбутнє. При визначенні суми необхідно враховувати матеріальне становище кожної сторони. Оскільки додаткові витрати є аліментних зобов'язань і вимоги про стягнення заявляються суду в інтересах дитини, позивач при подачі позову звільняється від сплати державного мита.

Позовна заява про стягнення додаткових витрат подається  до суду за місцем проживання позивача або відповідача, вибір на розсуд позивача. Додаткові витрати стягуються судом у твердій грошовій сумі, щомісячними платежами.


Получите за 15 минут консультацию юриста!