В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

 

Название документа: Исковое заявление о взыскании с работника материального вреда
Формат файла: DOCХ
Год: 2017
Ссылка на скачивание: Скачать иск о взыскании с работника материального вреда

 

Зразок позовної заяви про стягнення матеріального збитку з працівника з урахуванням останніх змін чинного законодавства.

Відповідальність за матеріальний збиток, заподіяний роботодавцю, присвячена глава КЗпП. Законом визначено, що відшкодуванню підлягає тільки прямий дійсний збиток, закріплені обставини, які виключають відповідальність працівника, встановлені межі матеріальної відповідальності.

Роботодавець має право на повне відшкодування шкоди, тільки у випадках, якщо на працівника покладена повна матеріальна відповідальність, що спеціально закріплено статтею КЗпП.

До звернення в суд з позовом про стягнення з працівника матеріальної шкоди роботодавець повинен визначити розмір заподіяного збитку, який повинен бути підтверджений документально. Роботодавець повинен встановити причину виникнення збитків, для чого з працівників беруться пояснювальні, в необхідних випадках проводяться перевірки, інвентаризації або службове розслідування. Документи, складені роботодавцем, будуть служити письмовими доказами обґрунтованості позовних вимог.

Роботодавець має право на стягнення збитку, що не перевищує середнього місячного заробітку цього працівника на підставі наказу при наявності згоди працівника. В іншому випадку необхідно подавати позовну заяву до суду.

Позовну заяву про стягнення з працівника матеріальної шкоди подається в суд за місцем проживання відповідача. Вимоги, що випливають із трудових відносин, підсудні районному (міському суду). Позивач повинен врахувати, що строк звернення до суду з вимогами про відшкодування матеріальної шкоди становить 1 рік з моменту, коли роботодавцю стало відомо про заподіяний збиток.

При подачі позову сплачується державне мито, яка залежить від ціни позову (розміру стягуваної суми). Для зручності розрахунку можна скористатися калькулятором держмита.


Получите за 15 минут консультацию юриста!