В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

ЗМІСТ ПОДАТКОВОГО КОДЕКСУ УКРАЇНИ | СКАЧАТЬ БЕСПЛАТНО КОММЕНТАРИЙ НАЛОГОВОГО КОДЕКСА

НАУКОВО-ПРАКТИЧНИЙ КОМЕНТАР

до статті 48 Податкового кодексу України

Податкова декларація складається за формою, яка затверджується уповноваженими органами держави (див. коментар до ст. 46 ПКУ).

Форма податкової декларації має містити всі обов'язкові реквізити, за відсутності яких документ не буде вважатися податковою декларацією. П. 48.3 та 48.4 коментованої статті визначено вичерпний перелік обов'язкових реквізитів податкової декларації. У п. 48.5 - перелік осіб, які мають підписувати податкову декларацію.

П. 46.4 ст. 46 передбачено виняток з цього правила: якщо платник податків вважає, що форма податкової декларації, визначена центральним контролюючим органом, збільшує або зменшує його податкові зобов'язання, всупереч нормам цього Кодексу з такого податку чи збору, він має право зазначити цей факт у спеціально відведеному місці в податковій декларації. У разі необхідності платник податків може подати разом з такою податковою декларацією доповнення до такої декларації, які складені за довільною формою, що вважатиметься невід'ємною частиною податкової декларації. Таке доповнення подається з поясненням мотивів його подання.

Якщо податкова звітність складена з порушенням норм цієї статті, вона не вважається податковою звітністю. Правові наслідки, які настають у такому випадку, визначені у ст. 49 ПКУ (див. коментар).


Получите за 15 минут консультацию юриста!