В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

ЗМІСТ ПОДАТКОВОГО КОДЕКСУ УКРАЇНИ | СКАЧАТЬ БЕСПЛАТНО КОММЕНТАРИЙ НАЛОГОВОГО КОДЕКСА

НАУКОВО-ПРАКТИЧНИЙ КОМЕНТАР

до статті 149 Податкового кодексу України

Ст. 149 встановлює порядок визначення податкової бази. Слід зауважити, що ст. 7 Податкового кодексу України вживає поняття "база оподаткування" (пп. 7.1.3), яке є одним із головних елементів податкового закону, а ст. 23 ПКУ, яка носить назву "база оподаткування", встановлює, що "базою оподаткування визнаються конкретні вартісні, фізичні або інші характеристики певного об'єкта оподаткування. База оподаткування - це фізичний, вартісний чи інший характерний вираз об'єкта оподаткування, до якого застосовується податкова ставка і який використовується для визначення розміру податкового зобов'язання. База оподаткування і порядок її визначення встановлюються цим Кодексом для кожного податку окремо". В даному випадку можна говорити про аналогічність понять "податкова база" і "база оподаткування".

Визначення бази оподаткування є одним із ключових моментів - після цього до неї лише застосовується ставка податку і визначається сума податкового зобов'язання платника податку.


Получите за 15 минут консультацию юриста!