В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

ЗМІСТ ПОДАТКОВОГО КОДЕКСУ УКРАЇНИ | СКАЧАТЬ БЕСПЛАТНО КОММЕНТАРИЙ НАЛОГОВОГО КОДЕКСА

НАУКОВО-ПРАКТИЧНИЙ КОМЕНТАР

до статті 174 Податкового кодексу України

1. В коментованій статті закріплено особливості оподаткування доходу, отриманого платником податку в результаті прийняття ним у спадщину чи дарунок коштів, майна, майнових чи немайнових прав.

Поняття, склад спадщини, права та обов'язки спадкоємця та спадкодавця визначаються в Главі 84 Цивільного кодексу України "Загальні положення про спадкування". Поняття, предмет, сторони договору дарування визначаються в Главі 55 Цивільного кодексу України "Дарування".

2. Базою оподаткування є дохід у вигляді вартості успадкованого майна (кошти, майно, майнові чи немайнові права).

3. Платники податку - резиденти сплачують податок за результатами поданої до органів ДПС річної податкової декларації, в якій відображають і доходи, отримані у вигляді спадщини.

Платники податку - нерезиденти сплачують податок перед отриманням у нотаріуса свідоцтва про право на спадщину.

4. Щокварталу нотаріуси зобов'язані подавати до органів ДПС за місцем розташування державної нотаріальної контори або робочого місця приватного нотаріуса інформацію: 1) про видані свідоцтва про право на спадщину; 2) про посвідчення договорів дарування.

Інформація подається у порядку, встановленому для податкового розрахунку (відповідно до вимог наказу ДПА України від 24 грудня 2010 р. N 1020 "Про затв. форми Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма N 1ДФ)").


Получите за 15 минут консультацию юриста!