В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

ЗМІСТ ПОДАТКОВОГО КОДЕКСУ УКРАЇНИ | СКАЧАТЬ БЕСПЛАТНО КОММЕНТАРИЙ НАЛОГОВОГО КОДЕКСА

НАУКОВО-ПРАКТИЧНИЙ КОМЕНТАР

до статті 321 Податкового кодексу України

Згідно з коментованою статтею інші платники збору сплачують збір починаючи з дати видачі дозволу на експлуатацію радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв. Сплата збору здійснюється платниками збору з дати видачі першого дозволу на експлуатацію радіоелектронного засобу та випромінювального пристрою в даній смузі радіочастот у відповідному регіоні незалежно від загальної кількості дозволів, наданих платнику збору в такій смузі радіочастот у певному регіоні. Цьому положенню кореспондує норма п. 318.1.2 ст. 318 ПКУ, згідно з якою платником збору є загальний користувач радіочастотного ресурсу, який користується радіочастотним ресурсом України в межах виділеної частини смуг радіочастот загального користування на підставі ліцензії на мовлення та дозволу на експлуатацію радіоелектронного засобу та випромінювального пристрою. Тобто, суб'єкт господарювання, який отримав тільки ліцензію на мовлення, видану Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення, але не отримав дозволу на експлуатацію радіоелектронних засобів для розповсюдження телерадіопрограм та не використовує радіочастотний ресурс, не є платником збору за користування радіочастотним ресурсом України.

Щодо нормативно-правового регулювання видачі ліцензій на користування радіочастотним ресурсом, ліцензій на мовлення та дозволів на експлуатацію радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв (див. коментар до ст. 318 ПКУ).

Платники збору подають до органів державної податкової служби за місцем податкової реєстрації податкові розрахунки збору протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця (див. п. 49.18.1 ст. 49 ПКУ).

Форма Податкового розрахунку збору затверджена наказом ДПСУ N 1018 від 24.12.2010 р.


Получите за 15 минут консультацию юриста!