В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

1. Питання, що виникають під час розгляду справи колегією суддів, вирішуються більшістю голосів суддів. Головуючий голосує останнім.

2. При прийнятті рішення з кожного питання жоден із суддів не має права утримуватися від голосування та підписання рішення чи ухвали.

3. Суддя, не згодний з рішенням, може письмово викласти свою окрему думку. Цей документ не оголошується в судовому засіданні, приєднується до справи і є відкритим для ознайомлення.



Коментар:

Згідно з ч. 1 статті, що коментується, питання, що виникають при розгляді справи колегією суддів, вирішуються більшістю голосів суддів. Головуючий голосує останнім. Це правило встановлене для того, щоб головуючий не міг чинити тиск на думку суддів. Відповідно до ч. 2 статті, що коментується, ніхто з суддів не має права утримуватися від голосування і підписання рішення чи ухвали. Це положення має своїм завданням забезпечити рівність суддів, які беруть участь у голосуванні.

Суддя, не згодний з рішенням, може письмово викласти свою окрему думку. Цей документ не оголошується в судовому засіданні, приєднується до справи і є відкритим для ознайомлення. Дане правило також спрямоване на те, щоб забезпечити рівність суддів, які беруть участь у розгляді справи.


Получите за 15 минут консультацию юриста!