В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

1. Уразі ненадходження заяви від боржника протягом трьох днів після закінчення строку на її подання та за наявності даних про отримання боржником копії наказу судовий наказ набирає законної сили і суд видає його стягувачеві для пред'явлення до виконання.



Коментар:

Судовий наказ, як було відзначено, є спрощеною формою судового рішення і виконавчим документом. Тому він набуває чинності не по закінченні строку для подання заяви в апеляційну судову інстанцію про скасування судового наказу (див. коментар до п. 1 ч. 1 ст. 293 ЦПК і до ч. 2 ст. 294 ЦПК), а після закінчення трьох днів по закінченні строку для подачі боржником заяви про скасування судового наказу.

Для набрання чинності судовим наказом і можливості його виконання по-трібні наступні умови: 1) направлення боржникові копії судового наказу ре-комендованим листом із повідомленням; 2) направлення боржникові одночасно з копією судового наказу копії заяви стягувача з копіями документів, що додаються до неї, з роз'ясненням його права у разі заперечення проти вимог стягувача протягом десяти днів з дня отримання судового наказу подати заяву про його скасування; 3) наявність в суді даних про отримання боржником копії судового наказу і документів, що додаються до нього, (ч. 2 ст. 104 ЦПК), відсутність в суді заяви боржника про скасування судового наказу. Таку заяву боржник згідно з ч. 2 ст. 104 ЦПК має право подати протягом десяти днів після отримання судового наказу; 4) минуло, як було відзначено, три дні після закінчення строку для подачі боржником заяви про скасування судового наказу.


Получите за 15 минут консультацию юриста!