В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

1. Після відкриття провадження у справі суд невідкладно надсилає особам, які беруть участь у справі, копії ухвали про відкриття провадження у справі.

2. Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі відповідачу надсилається копія позовної заяви з копіями доданих до неї документів, а третій особі— копія позовної заяви.



Коментар:

Згідно зі ст. 127 ЦПК після відкриття провадження у справі суд невідкладно надсилає особам, які беруть участь у справі, копії ухвали суду про відкриття провадження у справі, а відповідачеві, одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі, надсилається копія позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Таким чином, суд інформує відповідача та інших осіб, які беруть участь у справі, про те, хто і до кого пред'явив позов і до якого суду, про зміст і обґрун-тування позовних вимог, про час і місце попереднього судового засідання.

Вказані процесуальні дії суду надають можливість відповідачеві та іншим особам, які беруть участь у справі, належним чином підготуватися до участі в попередньому судовому засіданні. Зокрема після отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі та позовної заяви відповідач має право подати до суду письмові заперечення проти позову.


Получите за 15 минут консультацию юриста!