В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

1. Продукти та інші речові докази, що швидко псуються, негайно оглядаються судом з повідомленням про призначений огляд осіб, які беруть участь у справі. Неявка цих осіб не перешкоджає огляду речових доказів.

2. У разі необхідності, в тому числі за клопотанням особи, яка бере участь у справі, для участі в огляді продуктів та інших речових доказів, що швидко псуються, може бути залучено свідків, перекладачів, експертів, спеціалістів, а також здійснено фотографування і відеозапис.

3. Огляд продуктів та інших речових доказів, що швидко псуються, за їх місцезнаходженням здійснюється у порядку, встановленому статтею 140 цього Кодексу.

4. Після огляду ці речові докази повертаються особам, від яких вони були одержані.



Коментар:

З метою забезпечення використання продуктів та інших речових доказів, що швидко псуються, суд повинен негайно призначити їх огляд відповідно до ч. 1 статті, що коментується. Суд повідомляє про негайний огляд осіб, які беруть участь у справі, неявка яких не перешкоджає огляду продуктів і речових доказів, що швидко псуються.

Згідно з ч. 2 статті, що коментується, в необхідних випадках для участі в огляді продуктів і речових доказів, що швидко псуються, також можуть бути залучені свідки, перекладачі, експерти, спеціалісти, здійснений відеозапис, фотографування.

Правила огляду продуктів і речових доказів, що швидко псуються, передба-чені ч. З статті, що коментується, і проводяться згідно з вимогами ст. 140 ЦПК.

Передача названих у ч. 4 статті, що коментується, речових доказів, особам, які їх надали, оформляється ухвалою суду. При цьому до справи долучаються документи про їх передачу.


Получите за 15 минут консультацию юриста!