В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

1. Свідки видаляються із зали судового засідання у відведені для цього приміщення.

2. Судовий розпорядник вживає заходів щодо того, щоб свідки, які допитані судом, не спілкувалися з тими, яких суд ще не допитав.



Коментар:

Видалення свідків із зали судового засідання викликане тим, щоб до початку допиту їм не було відомо про зміст пояснень сторін, третіх осіб, показань інших допитаних раніше свідків, про дані, отримані при дослідженні інших доказів. Цим, зокрема, усуваються можливі впливи на свідків таких обставин, як вирішення судом питань, що відносяться до суті справи, а також пояснення сторін і інших учасників процесу.

Під час видалення із зали судового засідання свідки не приводяться до присяги і не попереджаються про відповідальність за дачу свідомо помилкових показань.

Судовий розпорядник зобов'язаний вжити заходів для того, щоб свідки, не допитані судом, не спілкувалися з допитаними свідками, щоб вони не мали можливості обмінюватися думками про обставини даної справи, не мали можливості стежити за ходом судового розгляду.


Получите за 15 минут консультацию юриста!