В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

1. Відмова від визнання в попередньому судовому засіданні обставин приймається судом, якщо сторона, яка відмовляється, доведе, що вона визнала ці обставини внаслідок помилки, що має істотне значення, обману, насильства, погрози, тяжкої обставини або обставини визнано у результаті зловмисної домовленості її представника з другою стороною.

2. Про прийняття відмови сторони від визнання обставин суд постановляє ухвалу.

3. У разі прийняття судом відмови сторони від визнання обставин вони доводяться в загальному порядку.



Коментар:

Стаття, що коментується, є новелою цивільного процесуального права, оскільки вперше на законодавчому рівні представляє сторонам право відмови-тися від визнання обставин, зробленого в попередньому судовому засіданні (ч. 6 ст. 130 ЦПК). Відмова приймається судом, якщо позивач або відповідач зможуть довести, що визнання відбулося внаслідок помилки, що має істотне значення, обману, насильства, погрози, тяжкої обставини або обставини були визнані в результаті зловмисної домовленості представника з іншою стороною.

Відмова від визнання обставин в попередньому судовому засіданні може бути виражена в письмовій заяві, або в усній формі. Про прийняття відмови позивача або відповідача від визнання обставин суд постановляє ухвалу.

У разі прийняття судом відмови від визнання обставини, зробленої стороною в попередньому судовому засіданні, дані обставини доводяться в загальному порядку.


Получите за 15 минут консультацию юриста!