В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

1. Під час відтворення звукозапису, демонстрації відеозапису, що мають приватний характер, а також під час їх дослідження застосовуються правила цього Кодексу щодо оголошення і дослідження змісту особистого листування і телеграфних повідомлень.

2. Відтворення звукозапису і демонстрація відеозапису проводяться в судовому засіданні або в іншому приміщенні, спеціально підготовленому для цього, з відображенням у журналі судового засідання особливостей оголошуваних матеріалів і зазначенням часу демонстрації. Після цього суд заслуховує пояснення осіб, які беруть участь у справі.

3. Уразі потреби відтворення звукозапису і демонстрація відеозапису можуть бути повторені повністю або у певній частині.

4. З метою з'ясування відомостей, що містяться у матеріалах звуко- і відеозапису, а також у зв'язку з надходженням заяви про їх фальшивість судом може бути залучено спеціаліста або призначено експертизу.



Коментар:

Відносно відтворення і дослідження звуко- або відеозапису, що містять відомості особистого характеру, діють правила оголошення і дослідження змісту особистих паперів, листів і так далі (див. коментар до ст. 186 ЦПК).

Для відтворення змісту цього виду доказів потрібна спеціальна звуковід- творююча або відеовідтворююча апаратура.

Відтворення здійснюється в залі судового засідання або іншому спеціально обладнаному для цієї мети приміщенні з вказівкою в протоколі судового засідання ознак оголошених матеріалів і часу відтворення. Після відтворення змісту даного виду доказів, суд заслуховує пояснення осіб, які беруть участь в справі, які заносяться в протокол судового засідання.

У разі потреби звуко- і відеозаписи можуть бути повторені повністю або частково.

З метою з'ясування відомостей, що містяться в звуко- або відеозаписах або у зв'язку із заявою про їх підробленість, судом може бути залучений спеціаліст. Ця ж ідея відтворена в частинах 1, 2 ст. 54 ЦПК

Так само можливе призначення експертизи з приводу звуко- або відеозапису для з'ясування вказаних вище відомостей. Питання про призначення експертизи вирішується судом.


Получите за 15 минут консультацию юриста!