В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

1. Під час дослідження доказів суд може скористатися усними консультаціями або письмовими роз'ясненнями (висновками) спеціалістів.

2. Спеціалісту можуть бути поставлені питання по суті наданих усних консультацій чи письмових роз'яснень. Першою ставить питання особа, за клопотанням якої залучено спеціаліста, та її представник, а потім інші особи, які беруть участь у справі. Якщо спеціаліста залучено за клопотанням обох сторін або за ініціативою суду, першим ставить питання спеціалістові позивач і (або) його представник.

3. Суд має право з'ясовувати суть відповіді спеціаліста на питання осіб, які беруть участь у справі, а також ставити питання спеціалісту після закінчення його опитування особами, які беруть участь у справі.

4. Викладені письмово і підписані спеціалістом роз'яснення приєднуються до справи.



Коментар:

Згідно зі статтею, що коментується, спеціаліст дає усну консультацію або письмові роз'яснення (висновки), виходячи з професійних знань і навичок. Спеціаліст може бути залучений, до участі в цивільному процесі за ухвалою суду для надання технічної допомоги при здійсненні процесуальних дій (див. коментар до ст. 54 ЦПК).

З метою уточнення усних консультацій або письмових роз'яснень спеціа-лістові можуть бути поставлені питання. У ч. 2 статті, що коментується, встановлюється порядок черговості, в якій задаються питання.

Усні консультації спеціаліста заносяться в протокол судового засідання, роз'яснення спеціаліста, викладені у письмовій формі, їм підписуються і до-лучаються до справи.


Получите за 15 минут консультацию юриста!