В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

1. Після з'ясування всіх обставин справи та перевірки їх доказами головуючий надає сторонам та іншим особам, які беруть участь у справі, можливість дати додаткові пояснення, які можуть доповнити матеріали справи.

2. У зв'язку з додатковими поясненнями особи, яка бере участь у справі, суд може ставити питання іншим учасникам цивільного процесу.

3. Вислухавши додаткові пояснення і вирішивши заявлені при цьому клопотання осіб, які беруть участь у справі, суд постановляє ухвалу про закінчення з'ясування обставин справи та перевірки їх доказами і переходить до судових дебатів.



Коментар:

Відповідно до статті, яка коментується, особи, які беруть участь в справі, після вивчення всіх обставин справи і дослідження доказів мають право з дозволу суду дати додаткові пояснення і доповнити, уточнити матеріали справи.

У процесі дослідження додаткових пояснень суду надано право ставити питання не тільки особам, що беруть участь в справі, але і іншим учасникам процесу: свідкові, експертові, спеціалістові, перекладачеві.

Особами, які беруть участь в справі, можуть бути заявлені клопотання. Заявлене клопотання суд повинен обговорити і по ньому приймається відповідна ухвала про задоволення або відхилення. У разі задоволення клопотання суд проводить відповідні процесуальні дії, постановляє ухвалу про закінчення з'ясування обставин справи і перевірки їх доказами і переходить до судових дебатів.


Получите за 15 минут консультацию юриста!