В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

1. Одночасно з проведенням фіксування технічними засобами секретарем судового засідання ведеться журнал судового засідання.

2. У журналі судового засідання зазначаються такі відомості:

1) рік, місяць, число і місце судового засідання;

2) найменування суду, який розглядає справу, прізвище та ініціали судді, секретаря судового засідання;

3) справа, що розглядається, імена (найменування) сторін та інших осіб, що беруть участь у справі;

4) порядковий номер вчинення процесуальної дії;

5) назва процесуальної дії;

6) час вчинення процесуальної дії;

7) інші відомості, визначені цим Кодексом.

3. Журнал судового засідання ведеться секретарем судового засідання та підписується ним невідкладно після судового засідання і приєднується до справи.



Коментар:

Журнал судового засідання — найважливіший процесуальний документ, в якому письмово відображаються всі процесуальні дії учасників судового засідання. Він ведеться секретарем судового засідання одночасно з проведенням фіксації технічними засобами. Журнал судового засідання підписується секретарем невідкладно після судового засідання і приєднується до справи.

Стаття, що коментується, встановлює перелік відомостей, які повинні бути відображені в журналі судового засідання. Окрім цього, в журналі указуються інші відомості, визначені ЦПК. Так відповідно до ч. 6 ст. 42 фізична особа може надати повноваження представникові усною заявою, яка заноситься до журналу судового засідання; відповідно до ч. 2 ст. 147 усне пояснення експерта заноситься до журналу судового засідання; відповідно до ч. З ст. 160 у разі виникнення заперечень у кого-небудь з осіб, які беруть участь в справі, а також свідків, експертів, спеціалістів, перекладачів, щодо дій голови, ці заперечення заносяться до журналу судового засідання; відповідно до ст. 167 голова роз'яснює сторонам і іншим особам, які беруть участь в справі, їх права і обов'язки, про що наголошується в журналі судового засідання; відповідно до ч. 1 ст. 187 особи, яким пред'явлені для ознайомлення речові докази, можуть звернути увагу суду на ті або інші обставини, пов'язані з оглядом, що заносяться до журналу судового засідання; відповідно до ч. 2 ст. 188 відтворення звукозапису і демонстрація відеозапису проводяться в судовому засіданні або в іншому приміщенні, спеціально підготовленому для цього, з відображенням в журналі судового засідання особливостей оголошених матеріалів і вказівкою часу демонстрації.


Получите за 15 минут консультацию юриста!