В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

1. Провадження у справі зупиняється у випадках, встановлених:

1) пунктами 1, 2 і 5 частини першої статті 201 цього Кодексу — до залучення до участі у справі правонаступника чи законного представника;

2) пунктом 3 частини першої статті 201 та статтею 202 цього Кодексу:

до припинення перебування сторони у складі Збройних Сил України або інших утворених відповідно до закону військових формувань, що переведені на воєнний стан, на строковій військовій службі, альтернативній (невійськовій) службі, службового відрядження;

на час хвороби сторони;

до розшуку відповідача;

на час проведення експертизи;

3) пунктом 4 частини першої статті 201 цього Кодексу— до набрання законної сили судовим рішенням, від якого залежить вирішення справи.



Коментар:

Суд зобов'язаний в ухвалі вказати строки, на які зупиняється провадження у справі, виходячи з вимог статті, що коментується.

Порядок вступу у справу правонаступника визначається ст. 37 ЦПК. Пра-вонаступництво фізичної особи визначається цивільним законодавством (статті 512,1218).

Правонаступництво юридичної особи також визначається Цивільним кодексом (статті 107,108).

Призначення або заміна законного представника судом визначається ст. 43 ЦПК.

Закінчення строку зупинення у всіх трьох випадках визначається моментом залучення до участі в справі правонаступника або законного представника.

Момент припинення перебування сторони у складі Збройних Сил України або інших утворених відповідно до закону військових формувань, переведених на військове положення, на строковій військовій службі, альтернативній (невійськовій) службі, у службовому відрядженні визначається спеціальними актами о демобілізації, які можуть носити як загальний, так і індивідуальний характер, поверненням сторони з тривалого відрядження до місця постійної роботи.

Строк закінчення захворювання сторони, що виключає можливість явки до суду протягом тривалого часу, припинення розшуку відповідача, складання в остаточному вигляді висновку експерта повинні підтверджуватися відповідними документами.

Вступ рішення, вироку, ухвали в законну силу регулюється Законом України від 16.10.1996 р. «Про Конституційний Суд України», нормами цивільного процесуального законодавства, господарсько-процесуального законодавства, адміністративного судочинства, кримінально-процесуального законодавства.

Строк зупинення провадження у справі у разі залежності від вищезгаданих актів і неможливості розгляду іншої справи визначається їх вступом у законну силу.


Получите за 15 минут консультацию юриста!