В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

1. Провадження у справі відновлюється ухвалою суду за заявою особи, яка бере участь у справі, або з ініціативи суду після усунення обставин, що викликали його зупинення.

2. З дня відновлення провадження у справі перебіг процесуальних строків продовжується.

3. Після відновлення провадження суд викликає сторони та інших осіб, які беруть участь у справі, і продовжує судовий розгляд за правилами глави 4 розділу III цього Кодексу.



Коментар:

Провадження у справі повинно бути відновлено після усунення обставин, що викликали його зупинення. Суд відновлює провадження за власною ініціативою або за заявою осіб, які беруть участь в справі.

Про відновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу. Питання про продовження пропущеного строку вирішує суд, який розглядав зупинену справу. Про місце і час розгляду цього питання сповіщаються особи, які беруть участь в справі.

Після відновлення провадження, особи, які беруть участь в справі, викли-каються в судове засідання на загальних підставах, і розгляд справи продов-жується за правилами гл. 4 «Судовий розгляд», розділу III «Позовне прова-дження».

Ухвала про відновлення провадження у справі оскарженню не підлягає, проте заперечення проти неї можуть бути включені в апеляційну скаргу на рішення суду (ч. 2 ст. 293 ЦПК).


Получите за 15 минут консультацию юриста!