В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

1. Про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу.

2. Якщо провадження у справі закривається з підстав, визначених пунктом 1 частини першої статті 205 цього Кодексу, суд повинен повідомити заявникові, до юрисдикції якого суду віднесено розгляд таких справ.

3. У разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається. Наявність ухвали про закриття провадження у зв'язку з прийняттям відмови позивача від позову не позбавляє відповідача в цій справі права на звернення до суду за вирішенням цього спору.



Коментар:

Провадження у справі закривається шляхом постановлення ухвали, яка може бути оскаржена (п. 14 ч. 1 ст. 293 ЦПК). Якщо провадження у справі за-кривається на підставах, визначених п. 1 ч. 1 ст. 205 ЦПК, суд повинен по-відомити заявника, до юрисдикції якого суду віднесений розгляд таких справ (пункти 1, 2 ч. 1 статті, що коментується).

Якщо провадження у справі закрите, сплачена сума судового збору повер-тається за ухвалою суду (п. 5 ч. 1 ст. 83 ЦПК).

У разі закриття провадження у справі на підставах, визначених п. 1 ч. 5 ст. 205 ЦПК, сплачена сума коштів на оплату витрат на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи повертається за ухвалою суду (п. 4 ч. 2 ст. 83 ЦПК).

Закриття ухвалою провадження у справі означає, що поки вона залишається в силі, повторне звернення до суду з тотожною вимогою не допускається. Наявність ухвали про закриття провадження у зв'язку з прийняттям відмови позивача від позову не позбавляє відповідача у даній справі права на звернення до суду за вирішенням цього спору.


Получите за 15 минут консультацию юриста!