В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

1. Рішення суду або його вступна та резолютивна частини проголошуються негайно після закінчення судового розгляду і прилюдно, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Головуючий роз'яснює зміст рішення, порядок і строк його оскарження. У разі проголошення у судовому засіданні тільки вступної та резолютивної частин судового рішення суд повідомляє, коли особи, які беруть участь у справі, зможуть ознайомитися з повним рішенням суду.

2. Після проголошення рішення суд, який його ухвалив, не може сам скасувати або змінити це рішення.



Коментар:

Відповідно до положень статті, що коментується, рішення суду або його вступна і резолютивна частини проголошуються негайно після закінчення судового розгляду і прилюдно. Виняток становлять випадки розгляду справи в закритому судовому засіданні (див. коментар до ст. 6 ЦПК). Головуючий роз'яснює зміст рішення, порядок і термін його оскарження. У разі проголошення в судовому засіданні тільки вступної і резолютивної частин судового рішення суд повідомляє, коли особи, які беруть участь в справі, зможуть ознайомитися з повним рішенням суду. Цей термін, відповідно до вимог ст. 209 ЦПК, не може перевищувати п'яти днів з дня закінчення розгляду справи.

Після проголошення рішення суд, що ухвалив його, не може сам відмінити або змінити рішення. Проте в суду є ряд повноважень по усуненню недоліків власних рішень, передбачених статтями 219, 220, 221 ЦПК. Такими по-вноваженнями є: виправлення описок та арифметичних помилок в судовому рішенні, ухвалення додаткового рішення, роз'яснення рішення суду.


Получите за 15 минут консультацию юриста!